Projektni teden 2023

Projektni teden 2023

Na šoli v tednu med 20. in 24. marcem izvajamo projektni teden, v katerem so na urniku raznovrstni dnevi dejavnosti s športnega, tehniškega, naravoslovnega in kulturnega področja.

Vabljeni k ogledu! 

Smučanje – finale državnega tekmovanja v veleslalomu

Smučanje – finale državnega tekmovanja v veleslalomu

Prejšnji teden je na Rogli potekalo državno tekmovanje v alpskem smučanju (veleslalom) za osnovne šole. Tekmovanja sta se udeležili dve sedmošolki  iz naše šole. Loti Mlinar Kresnik je tekmovanje v svoji starostni skupini zaključila na 6.mestu, Ema Šuštar pa na 8. mestu.

Čestitamo!

Badminton – finale posamičnega državnega tekmovanja

Badminton – finale posamičnega državnega tekmovanja

V  Mirni na Dolenjskem je v sredo, 15. 3. 2023, potekalo finale državnega posamičnega tekmovanja v badmintonu. Udeležile so se ga tri učenke naše šole. Alma Ahmetović je tekmovanje zaključila v svoji predtekmovalni skupini, Eva Vrčkovnik in Arijalda Mustafić pa sta se uspeli uvrstiti  od 5. do 8. mesta v kategoriji licenciranih igralk.

Čestitamo!

Mentorica: C. Praznik

Naši učenci so se odlično izkazali na šolskem tekmovanju v znanju Vesele šole

Naši učenci so se odlično izkazali na šolskem tekmovanju v znanju Vesele šole

Naši učenci so se odlično izkazali na šolskem tekmovanju v znanju Vesele šole

Šolsko tekmovanje v znanju Vesele šole je potekalo 8. 3. 2023. Udeležilo se ga je 40 učencev od 4. do 9. razreda, tudi učenci iz Kotelj. Naši učenci so bili zelo uspešni. Bronasto priznanje so dosegli:

  • četrtošolec Žiga Merkač iz Kotelj in četrtošolci naše šole, to so Nuša Potočnik, Metod Majdič Zlatar ter Iza Zala Čebul
  • petošolki Hana Valcl in Julija Rožen
  • šestošolki Zala Begić in Lena Jevšnikar
  • sedmošolca Larisa Kahvedžić in Žan Sfaxi
  • osmošolki Eva Mlekuš in Neža Spanžel
  • devetošolki Iza Erjavec in Alina Šipek

Osem učencev je bilo tako uspešnih, da so si prislužili vstopnico za veliki finale, to je državno tekmovanje v znanju Vesele šole, ki bo 12. 4. v Vuzenici. To so Žiga Merkač, Nuša Potočnik, Hana Valcl, Julija Rožen, Eva Mlekuš ter tri devetošolke, Iza Erjavec, Alina Šipek in Malu Kokalj Filip.

Vsem čestitamo za usvojeno znanje in dosežen uspeh. Učencem, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, pa želimo veliko znanja, uspeha in sreče.

Mentorica tekmovanja v znanju Vesele šole: Nina Ošlovnik

Šolsko državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave

Šolsko državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave

V torek, 14.3.2023, se je v Kopru odvijalo šolsko državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave. Našo šolo sta več kot odlično zastopali petošolka, mlajša učenka Mojca Valentar in sedmošolka, starejša učenka Lia Štruc. Obe sta imeli močno konurenco v svoji kategoriji okoli 50 finalistk posameznic, uspelo pa jima je usvojiti 3. mesto in s tem bronasto medaljo, za kar jima iskreno čestitamo, v bodoče pa jima želimo še veliko uspehov!

(Maja Marin)

Plesne vaje devetošolcev

Plesne vaje devetošolcev

V četrtek, 16. 3. 2023, so se naši učenci, ki letos plešejo na valeti, prvič srečali z učiteljem plesne šole. Do valete, ki jo prirejamo v začetku junija, se bodo po pouku tedensko srečevali. 
Prilagamo nekaj utrinkov s prvega srečanja. 

 

 

EuDaMuS 2023 Evropski dan glasbe v šoli

EuDaMuS 2023 Evropski dan glasbe v šoli

Letos smo z učenci POŠ Kotlje soustvarjali v mednarodnem projektu EuDaMuS 2023

(Evropski dan glasbe v šoli). Že vsaj mesec pred današnjim dnem smo peli, plesali, igrali, risali na temo »Glasba v meni«. Pri ustvarjanju različnih izdelkov so sodelovali predstavniki vseh razredov POŠ Kotlje. Vse naše izdelke, narisane in posnete, smo poslali na Evropsko zvezo za glasbo v šoli (EAS – The European Association for Music in School).

Naše likovne izdelke si lahko ogledate na:  Padlet “Glasbena Evropa” https://padlet.com/malmberg/eas_eudamus23

Danes ob 11.uri pa smo na Zoom povezavi »v živo« sodelovali na velikem srečanju vseh sodelujočih. V »klepetu« smo poslali pozdrave s Koroške in zapisali, da smo ponosni na naše sodelovanje v projektu. Ko pa so se na ekranu pojavili  izdelki naših učencev, je v  4.k razredu nastalo vsesplošno navdušenje in veselje.

Na koncu smo še s slovensko zastavo in sliko naše šole pomahali v slovo vsem glasbenim prijateljem po svetu.

Suzana Makič

Dostopnost