Otroci vrtnarji

Otroci vrtnarji

V podjetje Gartling so poleg svoje redne dejavnosti urejanja vrtov zasnovali širši družbeno angažiran projekt Otroci vrtnarji, ki ga vodijo ter koordinirajo, in s katerim želijo otrokom že v najzgodnejših letih z različnimi aktivnostmi povečati empatijo do narave preko vrtnarjenja.

Dijaki lesarstva Srednja šola Slovenj Gradec in Muta (Šolski center Slovenj Gradec) ter Srednje šole za lesarstvo Škofja loka (Šolski center Škofja Loka) so v okviru praktičnega pouka 📏🔨 izdelali 55 otroških lesenih vrtičkov, ki so jih v aprilu in maju 2022 razdelili nekaterim vrtcem, šolam in zavodom 🏫 na Koroškem. Med njimi je bila tudi naša šola. Tudi v Kotljah smo se razveselili treh vrtičkov, ki smo jih z učenci ID Živim z naravo z velikim veseljem zasadili. Dozorela nam je že prva jagoda. V teh dneh pa bomo že nabrali listke dišečih zelišč in si pripravili okusen čaj.
Hvala podjetju Gartling. foto

4. športni dan za učence četrtih in petih razredov

V četrtek, 19.5.2022, je bil za učence 4. in 5. razredov organiziran športni dan na temo atletika in igre z žogo.

Četrtošolci so se na šolskih igriščih in v telovadnici pomerili v igri med dvema ognjema, petošolci pa v igri luknjice, ki že spominja na odbojko. Vsi razredi so prejeli diplome za svojo uvrstitev.

V drugem delu športnega dne so se podali na stadion, kjer so izvedli teke na 60 in 600 m, oboje tudi za rezultate testiranja za športno-vzgojni karton. Učenci so pokazali precej volje, kakšen bo rezultat njihove hitrosti in vzdržljivosti pa bodo pokazale raziskave ŠVK.

Po končanih tekih so se v parku pri DTK sprehodili in sprostili v hladni senci.

Športni dan se je po odzivu vseh udeleženih zaključil uspešno in navdihujoče, tudi zaradi lepega poletno vročega vremena.

Športnega dne se je udeležilo 106 učencev, spremljalo jih je 9 učiteljev, trije pa so bili meritelji na stadionu. Testov v tekih so se udeležili tudi učenci od 1. do 3. razreda matične in podružnične šole v Kotljah.

Športni pedagogi

Pri čebelarjih

Pri čebelarjih

Vsakega povabila v družbo čebelarjev smo zelo veseli. Tudi v sredo, 18. 5. 2022 smo se imeli v družbi čebelarjev sladko. Domači med je najslajši. Hvala. Naj medi. foto

Športni dan za učence predmetne stopnje: atletski mnogoboj

Športni dan za učence predmetne stopnje: atletski mnogoboj

V petek, 13.5.2022, smo izvedli 4. športni dan za učence od 6. do 9. razreda.

Šesti in sedmi razredi so se najprej pomerili v igrah z žogo; šesti v igri med dvema ognjema, dekleta sedmih razredov v igri male odbojke, fantje sedmih pa v nogometu. Po razburljivih tekmah na šolskih igriščih in telovadnici so se pomerili v četveroboju iz atletskih disciplin – šprintu na 60 m, vzdržljivostnem teku na 600 m, skoku v daljino z zaletom in odrivom s cone odriva ter v metu vorteksa. 

Osmi in deveti razredi pa so se najprej pomerili v atletskem peteroboju – šprintu na 60 m, daljšem teku na 600 m, skoku v daljino, metu vorteksa in suvanju krogle. V drugem delu športnega dne so se pomerili v igrah z žogo na šolskih igriščih in v telovadnici; dekleta osmih razredov v odbojki, fantje osmih v košarki, dekleta devetih razredov v odbojki in fantje v igri nogometa.

Za usvojena mesta so razredi prejeli diplome, rezultati tekov pa so služili za vpis v športno-vzgojni karton.

Lahko bi rekli, da je dan ob krasnem pomladno poletnem vremenu pričaral pravo tekmovalno vzdušje, vendar ne moremo mino dejstva, da se je kar nekaj učencev lažje poškodovalo, ena poškodba pa je bila hujša.  Morda je botroval nesrečni petek, 13. ali pa zgolj trenutek nepozornosti. Borbeni šestošolki vsekakor želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev v šolo ter na športne terene!

Športni pedagogi

Objava zaključne konference SKUM na spletni strani VIZ

Spoštovani.

Na zaključni konferenci SKUM bodo predstavljeni rezultati projekta, kot so bili doseženi v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah. Prav je, da VIZ, strokovni delavci ter otroke in mladostnike dobijo svoje mesto tudi pri javni objavi konference in promociji projekta. Naj dober glas seže v deveto vas.

V ta namen vas vljudno prosimo, če objavite informacijo o zaključni konferenci SKUM na spletni strani VIZ. Izpostavite lahko povezavo do prijave na konferenco, da se na konferenco prijavijo tudi drugi zaposlene. Na konferenci bo priložnost tudi za sproščen klepet ob kavi in kosilu. Vsi udeleženci bodo dobili potrdilo o udeležbi. Vabilu lahko dodate fotografije iz dokumentacije projektov SKUM.

Vabilo s povezavami na program konference, zemljevid prizorišč in prijavo na konferenco je v prilogi k temu dopisu.

Vljudno vabljeni.                                                                               
Bogdana Borota, l. r.

OBJAVA konference SKUM 20. maja 2022-02

Jazz v sliki – glasba kot motiv

V petek, 29.4.2022 je bila na Gradu Ravne postavljena razstava likovnih stvaritev, ki so kot individualno ali skupinsko avtorsko delo narejene v  različnih likovnih tehnikah: akvareli, akrili, tempere in mešana tehnika.  Inspiracija vizualnih podob je bila glasba z zgoščenk Marko skače in Stick control.

Avtorji del so bili učenci 7., 8. in 9. razreda – učenci izbirnega predmeta likovno snovanje OŠ Koroški jeklarji in učenci 1., 2., 3. in 4.  razreda – učenci likovnega krožka podružnične OŠ Kotlje.

Mentorici sta bili Katja  Krejan in Irena Černovšek.

(Produkcija: Jazz Ravne in Zavod PETIDA)

Suzana Makič

Strip – Prigode iz Čebelograda.

Strip – Prigode iz Čebelograda.

Učenci 2. in 4. k smo se udeležili stripovskega razpisa Prigode iz Čebelograda. Povabljeni smo bili v stripoteko, kjer smo se srečali s striparjem Davidom Krančanom. Izvedeli smo veliko zanimivosti o stripih, si ogledali razstavo in s pesmijo o čebelicah popestrili program. foto

 

Aleksandra Kričej

Bodi kul, beri ful

Bodi kul, beri ful

Letošnji zaključek projekta Bodi kul, beri ful je potekal v torek, 10. 5. 2022. Povabljeni so bili tudi zlati bralci naše šole. Učenci so si ogledali predstavo Reformatorji na odru v izvedbi Boštjana Gorenca Pižame in Nika Škrleca.

TVU Tiskanje

TVU Tiskanje

Spoznavali smo grafiko. Hvala učiteljici Katji za poučen in zanimiv umetniško ustvarjalen dan. Prosim za objavo na spletni strani. Hvala. foto

Dostopnost