Dom Peca

Dom Peca

Učenci drugih razredov (tudi podružnične šole), so od 24. 5. 2023 do 26. 5. 2023 bivali v CŠOD Peca. Šola v naravi je hitro minila, saj so izvajali različne dejavnosti. Od lokostrelstva, plezanja, adrenalinskega parka, nočnega pohoda, iskanja zaklada, do izpolnjevanja dnevnikov in nenazadnje plesa v pižamah. Dnevi so prehitro minili, hrana je bila odlična, otroci pa otroško razposajeni.
Zahvalili bi se vsem, ki so donatorsko pomagali v takšni ali drugačni obliki: Valant, d. o. o., ga. Marija Klančnik, ga. Metka Pešl Šater, Lekarna Dren, Koroške lekarne. Iskrena hvala za vaš doprinos.
Želimo si, da otrokom dnevi še dolgo ostanejo v spominu.
Matjaž Homan
ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 1.-5. RAZREDA

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 1.-5. RAZREDA

V torek, 23.5.2023, smo v sončnem majskem dopoldnevu za učence od 1.-5. razreda, vključno s POŠ Kotlje, lahko izvedli športni dan in testiranje tekov za športno vzgojni karton. Že nekaj let imamo prakso opraviti teke na ravenskem stadionu, kjer so pogoji za boljše rezultate vsekakor boljši od tistih na naših šolskih igriščih.

Poleg tekov so 4. in 5. razredi opravljali še pohod za Krpanovo športno značko, učenci od 1. do 3. razreda pa so pohodniški aktivnosti dodali še igre in ostale dodatne športne vsebine.

Veseli nas, da smo kljub vremensko trmastemu maju ujeli čudovit dan za gibanje na prostem in tako uspešno izvedli vse načrtovane aktivnosti. Učenci pa so lahko bili zadovoljni z opravljenim ter se sproščeno družili skozi gibanje na svežem zraku.

 

 

     

Naravoslovni dan 9. razred – Ljubljana

Naravoslovni dan 9. razred – Ljubljana

V sredo 17. 5. 2023 smo se z devetošolci odpravili na naravoslovni dan v Ljubljano. Najprej smo obiskali reaktorski center (Inštitut Jožefa Štefana), kjer smo poslušali predavanje o fuziji oz. o energiji prihodnosti. Predavatelj nam je predstavil zanimive poskuse o sevanju v naravi. Ogledali smo si tudi razstavo o jedrskih elektrarnah, odpadkih…Pot nas je vodila do centra Ljubljane, kjer smo obiskali Hišo eksperimentov. Učenci so samostojno izvajali številne zanimive poskuse. Nazadnje smo obiskali še Muzej iluzij. 

Sajenje medovitih rastlin

Sajenje medovitih rastlin

Prvošolci smo na Svetovni dan čebel posejali semena medovitih rastlin, ki so nam jih podarili člani Kluba koroških študentov. komaj čakamo da zrastejo in s svojimi lepimi cvetovi privabijo na pašo marljive čebelice.

Aktivno preživljanje prostega časa med poletnimi počitnicami

Aktivno preživljanje prostega časa med poletnimi počitnicami

Občina Ravne na Koroškem v sodelovanju z javnimi zavodi prireja aktivnosti v času poletnih počitnic. 

Razigrano ravensko poletje bo potekalo od ponedeljka do petka, od 8. do 15. ure, v prostorih Osnovne šole Juričevega Drejčka, in sicer od 3. 7. in 18. 8. 2023.

V počitniško dogajanje bodo vključeni otroci s stalnim bivališčem v Občini Ravne na Koroškem, ki bodo v tekočem šolskem letu zaključili 1., 2. ali 3. razred osnovne šole.

Več informacij najdete v vabilu (odprete ga s klikom na spodnjo povezavo)

[Vabilo: Razigrano ravensko poletje]

 

Tretješolci v Ljubljani

Tretješolci v Ljubljani

Tretješolci so si v sredo, 24. 5. 2023, ogledali del naše prestolnice. Z vodičema so se sprehodili skozi staro mestno jedro, se z ladjico popeljali po Ljubljanici in se z vzpenjačo povzpeli na ljubljanski grad. Na koncu so se v slaščičarni posladkali s sladoledom.

 

 

PODROČNO ATLETSKO TEKMOVANJE OŠ MED POSAMEZNIKI

PODROČNO ATLETSKO TEKMOVANJE OŠ MED POSAMEZNIKI

V ponedeljek, 22. 5. 2023, je bilo na stadionu v Slovenj Gradcu zelo soparno, pa ne le zaradi močnega naliva pred tekmovanjem, temveč tudi zaradi neumornega športnega duha in zagnanosti mladih, ki so se pomerili na področnem tekmovanju OŠ za posameznike v atletiki. Našo šolo je zastopalo 42 posameznic in posameznikov, ime šole pa se je na podelitvi medalj slišalo kar petnajstkrat. Izjemne rezultate in s tem medalje so usvojile naslednje učenke in učenci:
– zlato medaljo med kategorijo mlajših učencev in učenk – LOTI KRESNIK MLINAR v teku na 600m ter LANA PLEVNIK v skoku v višino.
– srebrno medaljo med MUE in MUI – ŽAN SFAXI v teku na 600m in LOVRO LOZINŠEK v metu vorteksa,
– bronasto medaljo med MUI je usvojil MIHA KOZLAR v skoku v višino,

– zlato medaljo med kategorijo starejših učenk in učencev – ANA VITA VERNEKER v teku na 1000m, ki je s časom 2:52,11 znova popravila svoj zadnji pionirski državni rekord in rekord šolskih prvenstev! Zlato sta usvojila še ARIJALDA MUSTAFIĆ v skoku v daljino ter EMRAH ŠABIĆ v teku na 300m,
– bronasto medaljo med SUE in SUI – URŠA BREZOVNIK v teku na 1000m, JULIJA RAPAC v teku na 300m ter MIHA ZABEV v skoku v višino,
– zlata so bila tudi dekleta v teku štafet na 4x100m – IZA ERJAVEC, JULIJA RAPAC, MANCA LORBER ter LIA ŠTRUC.

S ponosom ugotavljamo, da so naše učenke in učenci zelo vzorno in suvereno opravili svojo nalogo ter verjamemo, da se bo med njimi našel še kdo, ki bo presenečal v svetu atletike! Vsem, tudi tistim, ki se jim je medalja za las izmuznila, iskreno čestitamo!

Zapisala: Maja Marin

 

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 6. DO 9. RAZREDA

ŠPORTNI DAN ZA UČENCE OD 6. DO 9. RAZREDA

V četrtek, 18. 5. 2023, smo izvedli četrti športni dan za vse učence na predmetni stopnji. Kar precej sreče smo imeli z vremenom, ki v letošnjem maju resnično ne prizanaša, tako smo pod streho pospravili atletski četveroboj za 6. in 7. razred ter peteroboj za 8. in 9. razrede. Ob atletski tematiki pa so učenci izvedli še dodatne športne vsebine. Ob tehničnih atletskih disciplinah (skok v daljino, met vorteksa, suvanje krogle) smo na ravenskem stadionu opravili še teke na 60 in 600 metrov, ki so bili hkrati testi za ŠVK. Po videnem lahko za dosežke in trud čestitamo večini učencev in učenk. Na šoli imamo kar nekaj
odličnih atletov, ki lahko posegajo tudi po dobrih državnih uvrstitvah, zato jim želimo uspešne nastope tudi v okviru šolskih tekmovanj.
Posebne čestitke pa si zasluži absolutna zmagovalka, devetošolka Ana Vita Verneker, ki je v štirih disciplinah osvojila 1. mesto in najboljši dosežek, le v suvanju je dosegla 6. rezultat. Njeni rezultati niti ne presenečajo, saj v zadnjem času tedensko podira rekorde v teku na 1500m tudi v slovenskem merilu, ti dosežki pa že presegajo mednarodne meje. Čestitamo in še nadalje veliko uspehov!

Zapisala: Maja Marin

 

 

Dostopnost