Učenke in učenci podružnične šole Kotlje že nekaj let sodelujemo na Festivalu solzic. Z Danico Hudrap, pranečankinjo pisatelja Prežihovega Voranca, sva se dogovorili, da Festival solzic oziroma otroški festival solzic, kot smo ga poimenovali, pripravimo po svoje skozi oči in čustva otrok, vendar še vedno kot poklon kulturni in naravni dediščini pod mogočno Uršljo goro. K sodelovanju sva že kar prvo leto povabili tudi Vrtec Ravne, enoto Levi devžej in z veseljem so se pridružili.

Se pa v Kotljah na festival pripravljamo kar cel teden. Svoje izdelke po motivih iz literarnih del Prežihovega Voranca postavljamo na ogled po kraju. Čudovite otroške risbice krasijo  ograje po Kotljah, na njih so solzice, naše koroške drobne, dehteče bele rože, ki so, po zaslugi Prežihove črtice, dale ime naši prireditvi in Sloveniji naznanile deželo na severu – Koroško.

Brali smo dela Prežihovega Voranca ter zelo veliko ustvarjali na likovnem, plesnem in glasbenem področju. Letošnja krovna tema so bile žabice. Izdelali smo žabice, risali risbice, peli pesmice o žabah in se naučili plesati žabji ples. Pripravili smo razstavo v svoji okolici šole in vrtca. Povabili smo vse krajane, da se sprehodijo po Kotljah in si ogledajo čudovita dela otrok na našem dvorišču in bližnji okolici. Dopoldne pa smo na platoju pred vrtce pripravili prisrčen kulturni program. foto

Zapisala Vanja Kačič, vodja šole in koordinatorica projekta

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost