Tudi letos smo učenci podružnične šole Kotlje sodelovali na že sedmem Festivalu solzic. Festival je potekal od 21. maja do 23. maja 2021. Na letošnji Festival solzic in na poklon kulturni in naravni dediščini smo se kar cel mesec maj pripravljali tudi učenci podružnične šole v Kotljah v sodelovanju z vrtcem in Danico Hudrap, vnukinjo Kuharjevega Anzana. Brali smo dela Prežihovega Voranca ter likovno, plesno in glasbeno poustvarjali.

Festival  smo popestrili z risbicami solzic in znanih likov iz Prežihovih črtic, ki so visele v Kotljah in tako opozarjale krajane na mesec maj in na začetek festivala. Razstava pa je bila zaradi varnosti in »otroškega mehurčka« pripravljena za ograjo naše šole ter na mostovih proti Prežihovini.

Pri našem ustvarjanju so nas počastili z obiskom župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen, ravnatelj Osnovne šole koroških jeklarjev Aljaž Banko, Mateja Hovnik, ravnateljica Vrtca Ravne in Danica Hudrap z Občine Ravne na Koroškem.

Za zaključek tega kulturnega dogajanja so otroci z zanimanjem prisluhnili pripovedovanju Prežihove najbolj priljubljene zgodbe Levi devžej. Da je pripovedovanje zgodb svojevrstna umetnost in da tega ne zna prav vsak, smo se prepričali ob doživetem pripovedovanju Danice Hudrap. Ko je v zgodbo vpletla čustva in dodala lastno noto, so to otroci takoj začutili. Svojo osebno zgodbo o starih vaških Kotljah in hotuljski šoli pa nam je predstavil Mirko Osojnik, velik poznavalec življenja Lovra Kuharja in njegovih bratov.

V projektu smo nadvse radi sodelovali in se tudi v prihodnje veselimo novih izzivov in s tem povezanih lepih doživetij.

Zapisala vodja podružnice Vanja Kačič

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost