Tik pred zaključkom letošnjega šolskega leta smo se na šoli odzvali vabilu Občine Ravne in se udeležili osrednje kulturne prireditve v Mežiški dolini ob dnevu državnosti in počastitvi 30-obletnice samostojnosti naše države.

S kulturnim programom smo 23. junija 2021 pred Mestno hišo Ravne sooblikovali praznično proslavo, ki se je je udeležil tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Na odru smo se predstavili s spletom domovinskih in domoljubnih pesmi znanih slovenskih pesnikov in pesnic, ki so jih prisrčno deklamirali učenci petih (Matevž Dretnik, Lovro Lozinšek, Lana Plevnik, Ema Šuštar), šestih (Lara Gul, Evita Lever, Julija Rapac) in sedmih (Iza Erjavec, Malu Kokalj Filip, Alina Šipek) razredov. Iz ust naših najmlajših, ki obiskujejo pevski zbor, je zazvenela pesem Zemlja pleše, najstarejši naše šole, devetošolci Aljaž Mlekuš, Tine Štriker in Voranc Vidali so program obogatili z že skoraj zimzeleno pesmijo Zelena dežela. Ob koncu programa sta z izjemno plesno točko ob ritmih Samo milijon nas je zbrane navdušila še Ina Belaj in Jon Mori ter prejela bučen aplavz.

Naš nastop je navdušil zbrano množico, prejeli smo tudi zahvalo Občine Ravne. Z udeležbo na tovrstnih prireditvah naša šola dokazuje, da nam je mar za domovinsko vzgojo otrok in da se trudimo pri učeči se mladini gojiti spoštovanje do lastne države.

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost