Spoštovani starši!

Z vami želim deliti nekaj misli o pomembnem vprašanju, povezanem z varnostjo naših otrok in dobrobitjo živali v naši skupnosti. Vsako leto se namreč soočamo s težavami, vezanimi na uporabo petard in pirotehničnih sredstev, ki predstavljajo resno nevarnost za naše otroke, družine ter tudi za živali v našem okolju.

Uporaba petard je na javnih mestih v skladu z zakonom prepovedana, in to ni brez razloga. Ne samo, da lahko njihova uporaba povzroči hude poškodbe in škodo na lastnini, ampak ima tudi škodljive učinke na okolje in živali, ki ob tem trpijo.

Nevarnosti, ki jih prinaša uporaba pirotehničnih sredstev, velikokrat ogrožajo otroke. Vsako leto beležimo nesreče, katerih žrtve so ravno oni, bodisi zaradi nepazljive rabe ali nevarnih eksperimentov s petardami. Trenutek nepazljivosti ali nevednosti lahko tako življenje ali zdravje otroka spremeni za vedno.

Izjemno pomembno torej je, da kot skupnost skrbimo za varnost naših otrok in se zavedamo tveganj, povezanih z uporabo pirotehnike. Spodbujajmo zato varne načine praznovanja, ki ne ogrožajo naših najmlajših članov in omogočajo, da lahko vsi uživamo v prazničnem vzdušju brez strahu pred nevarnostjo in poškodbami.

Pri tem ne smemo pozabiti na naše hišne ljubljenčke in divje živali, ki so ob naših praznovanjih pogosto prestrašene in v stiski zaradi hrupa, ki ga ustvarjajo petarde. To jim lahko povzroči hud stres in poškodbe, beg v stiski pa se lahko zanje konča tragično.

Verjamem, da se kot starši zavedate posledic svoje odločitve glede uporabe pirotehničnih sredstev in se torej odgovorno odločite za drugačne načine praznovanja, ki ne ogrožajo varnosti in dobrobiti naših otrok, družin ter živali v naši skupnosti.

Tako prispevate k varnemu in odgovornemu praznovanju ter ohranjanju miru in varnosti za vse nas.

Lep pozdrav

Aljaž Banko, ravnatelj

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost