V času od 19. do 30. septembra 2022 smo izvajali plavalni tečaj za 3. razrede, kakor je predvideno tudi v učnem načrtu za 3. razred.

Plavalnega tečaja se je udeležilo 57 učencev in učenk, eden je bil opravičeno odsoten in ga tudi na zaključni preizkus plavanja ni bilo, sicer pa je plavalec.

Na uvodnem preverjanju smo ugotovili, da je bilo neplavalcev, oz. neprilagojenih na vodo 12 učencev (ocene 1 ali 2), 23 pa je bilo takih, ki še niso bili varni plavalci (ocene 3 in 4). Varnih plavalcev (ocena 5) je bilo 21, en fant, sicer odlični plavalec, pa je že imel usvojeno oceno 9.

Ob končni statistiki ugotavljamo, da je stanje sledeče: vsi učenci so se uspeli prilagoditi navodo, 7 jih je usvojilo zlatega morskega konjička (ocena 3), en učenec je pokazal znanje za delfinčka (ocena 4), 36 za bronastega delfinčka (ocena 5), 13 za srebrnega delfinčka (ocena 6), en učenec pa je usvojil zlatega morskega psa (ocena 10). Vsekakor so vsi učenci s pokazanim znanjem plavanja dosegli minimalni učni standard za 3.r., to je preplavati dolžino 25 m v poljubni tehniki (ocena 3).

Po dveh letih epidemioloških ukrepov in zapiranj bazenov je zdaj končno čas, da lahko ravenski otroci še nadgrajujejo svoje plavalne veščine, ali v klubu ali pa v spremstvu staršev z obiskom bazena na Ravnah.

Zapisala Maja Marin, vodja plavalnega tečaja

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost