V ponedeljek, 22. 5. 2023, je bilo na stadionu v Slovenj Gradcu zelo soparno, pa ne le zaradi močnega naliva pred tekmovanjem, temveč tudi zaradi neumornega športnega duha in zagnanosti mladih, ki so se pomerili na področnem tekmovanju OŠ za posameznike v atletiki. Našo šolo je zastopalo 42 posameznic in posameznikov, ime šole pa se je na podelitvi medalj slišalo kar petnajstkrat. Izjemne rezultate in s tem medalje so usvojile naslednje učenke in učenci:
– zlato medaljo med kategorijo mlajših učencev in učenk – LOTI KRESNIK MLINAR v teku na 600m ter LANA PLEVNIK v skoku v višino.
– srebrno medaljo med MUE in MUI – ŽAN SFAXI v teku na 600m in LOVRO LOZINŠEK v metu vorteksa,
– bronasto medaljo med MUI je usvojil MIHA KOZLAR v skoku v višino,

– zlato medaljo med kategorijo starejših učenk in učencev – ANA VITA VERNEKER v teku na 1000m, ki je s časom 2:52,11 znova popravila svoj zadnji pionirski državni rekord in rekord šolskih prvenstev! Zlato sta usvojila še ARIJALDA MUSTAFIĆ v skoku v daljino ter EMRAH ŠABIĆ v teku na 300m,
– bronasto medaljo med SUE in SUI – URŠA BREZOVNIK v teku na 1000m, JULIJA RAPAC v teku na 300m ter MIHA ZABEV v skoku v višino,
– zlata so bila tudi dekleta v teku štafet na 4x100m – IZA ERJAVEC, JULIJA RAPAC, MANCA LORBER ter LIA ŠTRUC.

S ponosom ugotavljamo, da so naše učenke in učenci zelo vzorno in suvereno opravili svojo nalogo ter verjamemo, da se bo med njimi našel še kdo, ki bo presenečal v svetu atletike! Vsem, tudi tistim, ki se jim je medalja za las izmuznila, iskreno čestitamo!

Zapisala: Maja Marin

 

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost