Spoštovani starši, učenke in učenci!

Prejeli smo nov protokol za preventivno samotestiranje otrok, ki naj bi presejalni test opravljali dvakrat tedensko doma.

Samotestiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi poteka za vse učence v osnovnih šolah, razen če iz objektivnih razlogov to ni mogoče.

Samotestiranje na SARS-CoV-2 je prostovoljno in brezplačno. Samotestiranje na SARS-CoV- 2 se izvaja dvakrat tedensko, praviloma ob ponedeljkih in sredah. Učencu pripada za prostovoljno samotestiranje 10 testov na mesec, ki jih pridobi učenec oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja ali s potrdilom o vpisu oziroma vključenosti v zavod.

Prostovoljno se samotestirajo učenci, ki niso preboleli COVID-19 in tisti, ki so preboleli COVID-19 in je od okužbe minilo več kot šest mesecev.

Pogoj za samotestiranje na SARS-CoV-2 je, da se učenec počuti zdrav, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov mora učenec oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki poklicati v ambulanto izbranega osebnega zdravnika, ki ga bo napotil v izolacijo in podal vsa nadaljnja navodila.

Naj vam preostanek jesenskih počitnic mine tako kot ste si ga sami zamislili, predvsem pa vam želim obilico zdravja!

Aljaž Banko

Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah: PROTOKOL_ucenci_samotestiranje

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost