V četrtek, 18. 5. 2023, smo izvedli četrti športni dan za vse učence na predmetni stopnji. Kar precej sreče smo imeli z vremenom, ki v letošnjem maju resnično ne prizanaša, tako smo pod streho pospravili atletski četveroboj za 6. in 7. razred ter peteroboj za 8. in 9. razrede. Ob atletski tematiki pa so učenci izvedli še dodatne športne vsebine. Ob tehničnih atletskih disciplinah (skok v daljino, met vorteksa, suvanje krogle) smo na ravenskem stadionu opravili še teke na 60 in 600 metrov, ki so bili hkrati testi za ŠVK. Po videnem lahko za dosežke in trud čestitamo večini učencev in učenk. Na šoli imamo kar nekaj
odličnih atletov, ki lahko posegajo tudi po dobrih državnih uvrstitvah, zato jim želimo uspešne nastope tudi v okviru šolskih tekmovanj.
Posebne čestitke pa si zasluži absolutna zmagovalka, devetošolka Ana Vita Verneker, ki je v štirih disciplinah osvojila 1. mesto in najboljši dosežek, le v suvanju je dosegla 6. rezultat. Njeni rezultati niti ne presenečajo, saj v zadnjem času tedensko podira rekorde v teku na 1500m tudi v slovenskem merilu, ti dosežki pa že presegajo mednarodne meje. Čestitamo in še nadalje veliko uspehov!

Zapisala: Maja Marin

 

 

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost