V petek, 17. maja 2019 smo izvedli 4. športni dan za učence na predmetni stopnji. Na ravenskem stadionu so se pomerili v atletskem mnogoboju (učenci 6. in 7. razredov so imeli četveroboj – tek na 60 m, 600 m, skok v daljino, met vortexa, učenci 8. in 9. razredov pa peteroboj – naštete vsebine in še suvanje krogle).

Dekleta in fantje so se v sončnem vremenu, ki ga v letošnjem maju zelo manjka, suvereno borili za najboljše osebne rezultate. Meritve tekov na 60 in 600 m pa so hkrati služile za opravljanje testov za ŠVK. Tako smo prepričani, da so rezultati tekov boljši, kakor bi bili na asfaltnih in peščenih stezah okoli šolskih igrišč.

Atletske vsebine so dopolnjevale tudi druge: 6. razredi so se pomerili v malem nogometu in igri luknjice, 7. razredi so izvedli krajši pohod, 8. razredi so tekmovali v malem nogometu in odbojki, 9. razredi v igri košarke, eno uro pa so plesali s PŠ Devžej (vaje za valeto).

Menimo, da so lahko ta dan učenci zares dihali s polnimi pljuči, saj nam je botrovalo prečudovito, že kar kičasto vreme.

Maja Marin

(fotogalerija)

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost