V torek, 12. 11. 2019, je na šoli potekalo tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje. Naslov letošnjega tekmovanja je bil Jaz, ti, mi vsi. Tekmovanja se je udeležilo 68 učencev od 4. do 9. razreda, 25 učencev je osvojilo bronasto priznanje. Prejemniki bronastega Cankarjevega priznanja na matični šoli so: devetošolka Lara Ledinek Hovnik, v 8. razredu so priznanje osvojili Zala Brezovnik, Lucija Fortin, Martin Vrabič, Lina Cigler in Bastian Marić, sedmošolki Maja Golob in Ajda Kotnik, štiri šestošolke, in sicer Leja Perenda, Tinkara Potočnik, Iza Erjavec in Malu Kokalj Filip, v petem razredu so se najbolje odrezale Julija Rapac, Ronja Slemenik, Urša Brezovnik in Neža Lauko, pri četrtošolcih pa Larisa Kahvedžić, Tea Petrič Filip in Lia Zala Smrtnik.

Tekmovanja se je pod mentorstvom učiteljice Suzane Makič udeležilo tudi 9 učencev iz podružnične šole, ki so tekmovali skupaj s četrtošolci z matične šole na Javorniku. Šest učencev s podružnične šole – Lana Plevnik, Žan Sfaxi, Matevž Dretnik, Ema Šuštar, Dunja Pacek Žibret in Anika Potočnik – so osvojili bronasto priznanje.

Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitam. Lari Ledinek Hovnik, Zali Brezovnik in Luciji Fortin želim veliko ustvarjalnega navdiha na območnem tekmovanju, ki bo v začetku januarja v Slovenj Gradcu.

Martina Čapelnik, vodja šolskega tekmovanja

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost