Učenci osmih razredov so od 5. 12. do 9. 12. 2016 bivali v centru šolskih in obšolskih dejavnosti BURJA (fotografije). Dom je postavljen na grebenu polotoka Seča. Poleg glavne zgradbe ima dom še šest bungalovov, kjer so učenci in učitelji tudi bivali. Vreme je bilo super, zato je veliko dejavnosti potekalo na prostem. V času bivanja so učenci spoznali značilnosti bližnje okolice doma in primorskega sveta. Torej učenje je bilo pretežno zunaj: na kolesu, v kanuju, peš, v obmorskih mestih, v krajinskih parkih, ob morju, med mediteranskim rastjem.

V CŠOD Burja so učenci v projektnem tednu spoznali vsebine, ki odkrivajo morje in z njim povezana znanja z vidika trajnostnega razvoja in ohranjanja življenja na tem področju, tako za rastline, živali kot tudi za ljudi.

V popoldanskem času, ko na urniku ni bilo delavnic, so se učenci veliko igrali na igrišču. Ob večerih pa so imeli organizirane družabne večere. Teden je zelo hitro minil. Učenci so se zelo veliko naučili, poleg tega so se veliko družili s prijatelji in spoznavali sebe in svoje prijatelje.

zapisala učiteljica Janja Spanžel

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost