Spoštovani starši,

kot vam je znano, je vlada 11. 11. 2021 izdala odlok o samotestiranju vseh učencev osnovne šole trikrat tedensko v šolskih prostorih. Zveza ravnateljev je po tem dvakrat v svoji izjavi vladi predlagala samotestiranje doma vsaj za učence od 1. do 5. razreda, a naš predlog ni bil sprejet (Izjava z 12. 11. 2021 je priloga tega obvestila). Samotestiranje vseh učencev (razen za tiste, ki izpolnjujejo pogoj PCT) se je le prestavilo iz ponedeljka na sredo, 17. 11. 2021.

Med drugim odlok določa, da starši oziroma drugi zakoniti zastopniki podajo predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje –  tudi to vam bomo posredovali.

Za vse zaposlene na šoli pomeni izvedba v zapovedani obliki premislek o organizaciji samotestiranja, ki ga bomo dorekli v začetku tedna in vam vsa navodila ter pojasnila posredovali preko spletne strani oz. razrednikov po e- pošti.

Do takrat vas prosimo, da dvignete teste za samotestiranje v lekarni (potrebujete zdravstveno izkaznico otroka) in da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

S spoštovanjem, Aljaž Banko, ravnatelj

Izjava Zveze ravnateljev 12_11_2021

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost