Spoštovani!

Če ste se v zadnjem času zadrževali na kriznih območjih (Italija, …), ste imeli stik z osebo, ki je nositeljica virusa SARS-CoV-2 (COVID-19) ali imate vi ali vaš otrok znake okužbe – povišano temperaturo, kašelj in občutek pomanjkanja zraka, kar je običajno za pljučnico – vas ponovno prosim: OSTANITE DOMA, POKLIČITE OSEBNEGA ZDRAVNIKA, brezplačno številko 080 1404 ali v skrajnem primeru 112 in pridobite informacije glede nadaljnjega ukrepanja. V šolo ne pošiljajte bolnih otrok.

Prosim vas še, da v tem času tudi vi ravnate odgovorno in se ne odpravljate na potovanja, če to ni res nujno potrebno (obolele beležijo prav v vseh evropskih državah).

V primeru, da bomo v šoli pri vašem otroku zaznali kakršne koli znake bolezni, vas bomo takoj poklicali po telefonu in ukrepali po predvidenem načrtu.

Naloga vseh nas je, da se držimo vseh pravil higiene kašlja in umivanja rok z milom in vodo, navodil NIJZ in na vse to opozarjamo tudi otroke.

Pouk, jutranje varstvo, podaljšano bivanje in interesne dejavnosti, ki jih vodijo zaposleni na šoli, bodo zaenkrat še naprej potekali po ustaljenih urnikih, ne bomo pa izvajali dejavnosti v zaprtih prostorih zunaj šole (gledališča, kinodvorane, muzeji …). Prav tako otrok ne bomo pošiljali na športna tekmovanja ter tekmovanja s področja znanj.

Z ukrepi, ki smo jih že uvedli, želimo zmanjšati tveganje za okužbo, skladno z navodili pa izvajamo tudi vse preventivne ukrepe (o teh si lahko preberete na straneh, ki so priloga temu dopisu).

Razmere bomo pozorno spremljali tudi v prihodnje in v sodelovanju z drugimi inštitucijami  delovali ustrezno nastalemu položaju.

Želim vam vse dobro.

Lep pozdrav, Aljaž Banko

CELOTEN DOPIS S PRILOGO

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost