Projektni teden 2023: Geopark Karavanke

Na šoli v tednu med 20. in 24. marcem izvajamo projektni teden, v katerem so na urniku raznovrstni dnevi dejavnosti s športnega, tehniškega, naravoslovnega in kulturnega področja. Vabljeni k ogledu! 


Obdelava podatkov v 9. razredu

V torek smo z devetošolci in učitelji matematike izvedli tehniški dan. Učenci so spoznavali tehnike obdelave podatkov, računalni artimetično sredino, mediano ter moduse in izdelovali ankete. 

Dan dejavnosti v 8. razredu

Dan dejavnosti se je začel s predavanjem g. Andreja Pešca in po malici nadaljeval s tremi različnimi dejavnostmi: socialne delavnice, joga in športne delavnice. Osmošolci so aktivno in zavzeto sodelovali. 

Krog in deli kroga v 8 razredu

V sredo, 22. 3. 2023, smo izvedli tehniški dan za učence in učenke osmih razredov. Raziskovali smo krog in dele kroga, število pi in enačbo za obsega kroga ter enačbo za ploščino kroga. 

Športni dan v 4. in 5. razredu

V ponedeljek, 20. 3. 2023, smo izvedli športni dan za učence in učenke četrtih in petih razredov. Vsebine športnega dne so bile delavnice: ples, judo in poligon ter medrazredno tekmovanje v igri “Med dvema ognjema”. Delavnici plesa in juda sta potekali pod vodstvom zunanjih mentorjev, poligon in tekmovanje pa so izvedli športni pedagogi. 

Kuharske delavnice v 6. razredu

Šestošolci so se v torek urili v veščinah kuhanja, pripravljali so namreč hladne predjedi, glavne jedi in sladice. Pred začetkom pripravljanja jedi so se poučili o bontonu pri mizi. Preizkušali so se tudi v pripravi slavnostnih pogrinjkov. Mali kuharski mojstri so se izvrstno odrezali, saj so bile vse jedi slastne in zelo okusne.

Devetošolci in Prežih

Ob obletnici našega koroškega pisatelja Lovra Kuharja smo se devetošolci v ponedeljek odpravili v Kotlje, kjer smo se najprej ustavili pri Pobiču s solzicami in obnovili znanje o literarnem velikanu. Ustavili smo se tudi pri jeklenih solzicah in spregovorili o Prežihovi zbirki z istoimenskim naslovom. Na koncu smo se mu poklonili še z obiskom njegovega groba.

Nageljčki

Učenci 2. razredov so z uporabo krep papirja dobili priložnost za izdelavo osupljivega šopka. Ta dejavnost jim je omogočila, da so prikazali svojo ustvarjalnost in izkoristili svoje umetniške veščine. Končni rezultat je bil lep in živahen aranžma.

Bučke

Plakati s tujerodnimi rastlinami in živalmi so ustvarjalna izložba učencev 7. in 9. razredov. Ti mladi umi so uporabili svojo domišljijo in splet ter izdelali informativne plakate, ki prikazujejo raznolikost flore in favne.

Vrtnarjenje

Otroci uživajo v raziskovanju na prostem in se vključujejo v vrtnarske dejavnostih, kot je sajenje bučk. Spodbujanje otrok, da se ukvarjajo z vrtnarjenjem, ne spodbuja samo ljubezni do narave temveč tudi zdrave navade.

Naravoslovni dan v 7. razredu

Sedmošolci so doživeli razsvetljensko lekcijo o energiji in okolju med obiskom hidroelektrarne, Dvorca Bukovje in čistilne naprave. Izlet je učencem nudil edinstveno priložnost, da iz prve roke pričajo notranjemu delu teh objektov in pridobijo globlje razumevanje njihovega vpliva na okolje. 

Ravne, moje mesto

Ravne je fascinantna in kulturno raznolika destinacija, ki je vsekakor vredna raziskovanja. Ta namestitev s svojo bogato zgodovino in edinstvenimi znamenitostmi ponuja nepozabno doživetje za obiskovalce. Od starodavnih ruševin do sodobne arhitekture ima Ravne nekaj za vsakogar. 

Športni dan v 3. razredu

Tekmovalne športne igre so vedno zanimive, še posebej, ko igrata dva maloverjetna nasprotnika drug proti drugemu, kot so bučke proti koruzi,  vsak s svojimi edinstvenimi močmi in slabostmi. Oglejte si, kako so tretješolci preživeli četrtkov športni dan. 

Športni dan v 7. razredu

V petek, 24. 3. 2023, smo za učence sedmih razredov izvedli športni dan. Aktivno, pestro in nekoliko drugače smo bogatili naše športno znanje. In kot so rekli učenci: “Fajn je blo. Kdaj bo spet?”

Športni dan v 9. razredu

V petek, 23. 3. 2023, smo za učence devetih razredov izvedli športni dan. Učenci so se preizkusili v odbojki in poenostavljeni različici bejzobola, ob ritmih plesne glasbe pa so se pripravljali na valeto. 

Kulturni dan v 9. razredu

Devetošolci so se v četrtek, 23. 3. 2023, odpravili v Ljubljano, kjer so si ogledali gledališko igro ‘Gledališče za telebane’ ter razstavo likovnih del iz obdobja impresionizma, eskspresionizma ter avantgarde v Moderni galeriji. 

Tehniški dan v 6 razredu - LES

V petek, 24. 3. 2023, smo za učence šestih razredov izvedli tehniški dan. Obiskali smo lesarsko šolo v Slovenj Gradcu. Učitelji so nam razkazali strojno delavnico, cnc-stroj za obdelavo lesa in laserski rezalnik, na katerem so učenci gravirali svoje ime na leseno letvico. V drugem delu smo obiskali ročno delavnico v kateri so učenci izdelali vsak svojo gajbico s svojo imensko letvico.

Kulturni dan v 7. razredu

Sedmošolci so se v četrtek, 23. 3. 2023, odpravili v Ljubljano, kjer so si z devetošolci ogledali gledališko igro ‘Gledališče za telebane’, sončen dan pa so izkoristili tudi za pohod na ljubljanski grad, kjer so spoznavali bližnjo ter daljno preteklost naših dežel. 

Plakati - tujerodne vrste

Plakati s tujerodnimi rastlinami in živalmi so ustvarjalna izložba učencev 7. in 9. razredov v okviru projekta Geopark – Karavanke. Ti mladi umi so uporabili svojo domišljijo in splet ter izdelali informativne plakate, ki prikazujejo raznolikost flore in favne.

(Skupno 809 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost