V četrtek, 16. 1. 2020,  je bilo v telovadnici OŠ Koroški jeklarji spet živahno. Na že tradicionalni poklicni tržnici – tokrat šesti po vrsti – se je predstavilo skupno štirinajst srednjih šol iz koroške, podravske in savinjske regije, ki so predstavljale skupno okoli petdeset srednješolskih programov, dva dijaška domova, podjetniki OOZ Ravne, predstavniki podjetij SIJ Metal Ravne ter SIJ Ravne Systems kot potencialni štipenditorji in delodajalci ter predstavniki ZRSZ in projekta Prehod mladih.

Stojnice naših gostov so se šibile od izdelkov, orodij in informativnega gradiva. Predstavniki šol, podjetij in ostalih organizacij so podajali informacije o programih, štipendijah in zaposlitvenih možnostih. Tržnico je obiskalo okoli 100 devetošolcev OŠ Koroški jeklarji, OŠ Prežihovega Voranca ter OŠ Mežica in njihovi starši ter nekaj osmošolcev.

Poklicna tržnica se je ponovno izkazala kot priložnost, da mladi na enem mestu pridobijo pomembne informacije za lažjo izbiro nadaljnje karierne poti (FOTO).

Zapisala: Tanja Naveršnik

 

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost