V petek, 13.5.2022, smo izvedli 4. športni dan za učence od 6. do 9. razreda.

Šesti in sedmi razredi so se najprej pomerili v igrah z žogo; šesti v igri med dvema ognjema, dekleta sedmih razredov v igri male odbojke, fantje sedmih pa v nogometu. Po razburljivih tekmah na šolskih igriščih in telovadnici so se pomerili v četveroboju iz atletskih disciplin – šprintu na 60 m, vzdržljivostnem teku na 600 m, skoku v daljino z zaletom in odrivom s cone odriva ter v metu vorteksa. 

Osmi in deveti razredi pa so se najprej pomerili v atletskem peteroboju – šprintu na 60 m, daljšem teku na 600 m, skoku v daljino, metu vorteksa in suvanju krogle. V drugem delu športnega dne so se pomerili v igrah z žogo na šolskih igriščih in v telovadnici; dekleta osmih razredov v odbojki, fantje osmih v košarki, dekleta devetih razredov v odbojki in fantje v igri nogometa.

Za usvojena mesta so razredi prejeli diplome, rezultati tekov pa so služili za vpis v športno-vzgojni karton.

Lahko bi rekli, da je dan ob krasnem pomladno poletnem vremenu pričaral pravo tekmovalno vzdušje, vendar ne moremo mino dejstva, da se je kar nekaj učencev lažje poškodovalo, ena poškodba pa je bila hujša.  Morda je botroval nesrečni petek, 13. ali pa zgolj trenutek nepozornosti. Borbeni šestošolki vsekakor želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev v šolo ter na športne terene!

Športni pedagogi

(Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost