Slovar slovenskega knjižnega jezika o nedovršnem glagolu čitati pravi tole:

»čítati  -am nedov. (ȋ) 1. razpoznavati znake za glasove in jih vezati v besede; brati: zna čitati in pisati; čitati gotske črke; na glas čitati // dojemati vsebino besedila: čitati časopis, knjigo; čitali smo, kako je uspela veselica; o tem sem čital v knjigah / čitati Kersnika njegove povesti, romane / se je že začelo, ali ste čitali? 2. razumevati ustaljene, dogovorjene znake: čitati note, zemljevid 3. ugotavljati misli, čustva po zunanjih znamenjih: čitati z obraza, na obrazu / vsako željo mu čita iz oči; čitati odgovor v očeh / čitati misli // ugibati, napovedovati: čitati (usodo) iz zvezd, z dlani čitajóč -a -e: zabaval se je, čitajoč ta poročila; ameriška novela je osvojila čitajoči svet ♪« (SSKJ je dostopen na spletni strani http://bos.zrc-sazu.si/sskj.html)

In mi smo se s čitanjem podali počitnicam naproti. Na pomol z Emo in Miho, ob morje knjig … Naša letošnja zaključna prireditev je bila torej v znamenju knjig. Pridružili so se nam malčki iz sosednjega vrtca in skupaj smo besedovali, peli in plesali. Veliko truda smo vložili v to, da bi bila naša prireditev odlična. Žal nam jo je zagodla tehnika, tako govorcev nismo prav dobro slišali in razumeli, smo pa zagotovo uživali v plesnih in glasbenih točkah, ki so jih pripravili otroci iz vrtca ter naše učenke in učenci s svojimi učitelji in mentorji.

Zaključna prireditev je tudi priložnost, ko posebej pohvalimo naše najboljše učenke in učence, tiste, ki so s svojimi uspehi na različnih področjih pripomogli k ugledu šole, ki jo obiskujejo. Ravnatelj jim je podelil priznanja.

V počitnice pa nas je na koncu s pesmijo Na soncu vsaj v mislih že ponesla naša šolska glasbena skupina.

Fotografije.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost