Od 6. do 17. septembra 2021 je 56 naših tretješolcev (eden je bil opravičeno odsoten) uspešno nadgrajevalo znanje plavalnih veščin v zimskem bazenu na Ravnah. Zaradi epidemioloških razmer in temu prilagojenega dela v mehurčkih so bili učenci razdeljeni znotraj oddelka v dve skupini, tečaj pa so učenci POŠ Kotlje in matične OŠ obiskovali v dveh zaporednih terminih po 2 šolski uri.

Ob uvodnem testiranju smo ugotovili, da je karantena v preteklih dveh letih zelo posegala na področje športa in da so le redki otroci bili deležni zadostnih telesnih aktivnosti, še manj pa je bilo tistih, ki so od domačega okolja (družine) pridobivali pomembne plavalne izkušnje in znanja. Precej učencev je bilo zelo slabo, ali sploh ne, prilagojenih na vodo.

Zato smo toliko bolj veseli končnih ocen po kriterijih lestvice plavalnega znanja;

  • 1 učenec je ostal neplavalec (ocena 0)
  • Zlati morski konjiček (oc. 3) je usvojilo 5 učencev
  • Delfinček (oc. 4) je usvojilo 5 učencev
  • Bronasti delfinček (oc. 5) je usvojilo 36 učencev
  • Srebrni delfinček (oc. 6) je usvojilo 9 učencev

Učni načrt za ŠPO v 3.r. opisuje minimalni standard znanja preplavati dolžino 25 m v poljubni tehniki (ocena 3), tako lahko ugotovimo, da so, razen enega učenca, vsi dosegli učno vzgojni cilj. Večina ga je krepko presegla, postali so varni plavalci (ocena 5) in zelo dobri plavalci (ocena 6).

Z zadovoljstvom ugotavljamo, da smo generaciji tretješolcev lahko kljub razmeram omogočili 20 ur intenzivnega učenja plavalnih veščin, kar je vsekakor dobra iztočnica za pridobivanje znanja, ki je življenjskega pomena. Vsekakor pa zelo priporočamo, da se usvojeno znanje nadgrajuje v prostem času v okviru družine ali kluba, saj naš kraj za to ponuja izjemne pogoje.

Zapisala Maja Marin, prof. ŠPO

[FOTOGALERIJA]

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost