VČERAJ

Šolstvo v Kotljah se je začelo leta 1851 s privatno nedeljsko šolo v kateri je poučeval župnik v nemškem jeziku. Potem se je po letu 1900 šolanje nadaljevalo na kmetiji Žerjav v stari šoli nasproti današnje šolske stavbe. Ker je število šoloobveznih otrok naraščalo, je bila šola premajhna. Otvoritev novega šolskega poslopja je bila 11.11 1907 pouk pa se je pričel 18.11.1907, zaradi pomanjkanja drv. V tej zgradbi poteka pouk še danes.

DANES

Šolsko leto je vedno začetek česa novega. Dobro in ugodno otrokovo počutje v šoli, njegova lastna aktivnost in ustvarjalnost, prijazno in strokovno osebje, odprtost šole družini in okolju, so naše glavno vodilo. Danes šolo obiskujejo otroci od 1. do 4. razreda. Naloge iz obveznega in razširjenega programa so obsežne in zahtevne. Vsa pretekla leta smo jih uspešno uresničevali in se veselili uspehov. Zato ni bojazni, da nalog ne bi izpolnili tudi letos.

JUTRI

Čeprav je naša šola majhna, stara in nima telovadnice, se v njej lepo počutimo.  Še naprej bomo skrbeli za to, da otroške sanje ne bodo ugasnile, da bodo v otroških očeh vsak dan sijale iskrice sreče, vedoželjnosti in nagajivosti. Zavedamo se, da v otrocih odsevamo mi. Zato jim  bodimo sonce, jih osvetlimo, vodimo po svetli poti in iz njih izvlečimo tisto najboljše. Včerajšnji dan je zgodovina, jutrišnji je skrivnost, današnji je darilo. Naj nam bo včeraj lep spomin, jutri izziv in danes en sam užitek.

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost