V četrtek, 12. 1. 2017 v popoldanskem času se je v naši šolski telovadnici odvila tretja Poklicna tržnica v skupni organizaciji OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Koroški jeklarji.

Predstavilo se je enajst srednjih šol koroške in štajerske regije s predstavitvijo številnih programov; Gimnazija Ravne, Srednja šola Ravne, Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec, Srednja šola Slovenj Gradec in Muta, Gimnazija Slovenj Gradec, Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše, Srednja šola za prehrano in živilstvo Maribor, Škofijska gimnazija A.M. Slomška Maribor, Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko Celje, Lesarska šola Maribor (gozdar, gozdarski tehnik) in Biotehniška šola Maribor.

Vabilu sta se odzvali tudi podjetji Metal Ravne d.o.o. in Ravne Systems, ki sta predstavili potrebe po zaposlovanju v obeh podjetjih ter razpisane štipendije za naslednje šolsko leto.

Tretjič zapored so se nam pridružili predstavniki Območne obrtno podjetniške zbornice Ravne (gospa Judita Škoflek, predstavniki podjetij Gostilna in mesarija Lečnik, Avtohiša Žunko, Transport Praper in Lesarstvo Žaže d.o.o.), ki so zainteresiranim predstavili svoje poklice ter možnost izvajanja delovne prakse v povezavi s srednjimi šolami.

Predstavnici ZRSZ – Urada za delo Ravne sta zainteresiranim podali osnovne informacije o poklicih, povpraševanju na trgu dela, veščinah iskanja zaposlitve in gradnji kariere.

Dogodka se je udeležila večina devetošolcev obeh ravenskih šol ter njihovi starši in razredniki. Letos so se nam pridružili tudi nekateri učenci in starši z OŠ Juričevega Drejčk ter OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu.

Po napovedi gostujočih šol in podjetij so bili obiskovalci povabljeni k stojnicam, kjer so dobili informacije o programih in specifikah posameznih šol ter dejavnostih, politiki zaposlovanja in štipendiranja v podjetjih. Vse gostujoče šole in podjetja ter zavod so na stojnicah ponujali številne zloženke, pripomočke in izdelke. Mnogi so obiskovalcem ponudili možnost, da se sami preizkusijo v njihovi dejavnosti.

Odzivi udeležencev in obiskovalcev so bili tudi letošnje leto pozitivni.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost