Slovenski tradicionalni zajtrk

Slovenski tradicionalni zajtrk

Tudi v Kotljah je v petek, 17. 11. 2023, zadišalo po domačem mleku, črnem kruhu, maslu in medu. Dan pa je bil prav poseben, saj smo med nas povabili Lovra Milerja ter Lano Pečnik Simetinger, ki sta nas v svoji delavnici povabila v svet testeni. Sami so si razvaljali ter oblikovali barvne testenine. Po receptu MasterChefa Lovra pa smo si pripravili jabolčno omako, ki smo jo prelili čez Knudli testenine. Okusili smo eksplozijo okusov. Povabilu se je odzvala tudi Tina Smrtnik iz gostišča Delalut in nam predstavila svečan pogrinjek. Ponovili smo pravila lepega vedenja za mizo ter priprave pogrinjaka po bontonu. Ta dan je bil res poseben, vsi smo se imeli super.

Hvala knudli bio testeninam ter gostišču Delalut za sodelovanje.

Dan slovenske hrane v tretjem razredu

Dan slovenske hrane v tretjem razredu

Tudi letos so si tretješolci ob dnevu slovenske hrane privoščili za zajtrk lokalno pridelane dobrote. Obiskali in ogledali so si mestno tržnico, v nadaljevanju pa na aktualno tematiko izdelali barvite plakate.

Anja zlata na tekmovanju iz logike

Anja zlata na tekmovanju iz logike

V letošnjem letu je na šolskem tekmovanju iz logike tekmovalo 41 učencev matične šole in 4 učenci podružnice Kotlje. Vsi skupaj so prejeli 13 bronastih priznanj.

21. 10. 2023 sta se Lara Gül in Anja Kordež udeležili regijskega tekmovanja, ki je potekalo na OŠ Franja Goloba Prevalje, obe sta na tekmovanju prejeli bronasto priznanje. Anja se je uvrstila še na državno tekmovanje, ki je potekalo 11. 11. 2023 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Anja se je uvrstila na 17. mesto med vsemi devetošolci v državni in s tem osvojila zlato priznanje.

Vsem iskreno čestitam za dosežene rezultate.

vodja tekmovanja Katja Krivec

 

 

Pri učnem čebelnjaku

Pri učnem čebelnjaku

Življenje ter dogajanje pri učnem čebelnjaku v Kotljah je vedno zanimivo. Čebelarji nam predstavijo življenje čebel v vsakem letnem času. Poletno živahno brčanje čebel se je umirilo in sedaj v jeseni čebele po svojem naravnem nagonu zaslutijo bližajočo se zimo. Vse špranje in reže v stenah panja skrbno zadelajo s smolo ali zadelavino, da ni prepiha ter čakajo zimo. le kaj počno pozimi? Čebelarji nas na vsakem obisku pogostijo s sladkim medom. Hvala. Naj medi. Komaj čakamo našega srečanja pozimi.

 

Počastitev dneva reformacije

Počastitev dneva reformacije

Zadnji šolski dan pred začetkom jesenskih počitnic, v petek, 27. oktobra 2023, smo v počastitev dneva reformacije v avli šole pripravili kulturno prireditev, s katero smo učencem matične šole predstavili pomen protestantov za Slovence. Reformacija nam je namreč prinesla prvo knjigo, prvo pisavo, temelje knjižnega jezika … Na prireditvi so nastopili učenci razredne in predmetne stopnje, ki so stopili v čevlje novinarjev, delavcev, staršev, policajev in z njihovega vidika predstavili dan reformacije. Obiskal nas je celo najpomembnejši protestant, Primož Trubar. Proslavo so popestrile glasbene točke – otroški in mladinski pevski zbor, igranje na glasbila …

      

Dostopnost